BASINDA BİZ
mahhallerimiz konuşuyor
26 Ocak 2016

Taka gazetesi olarak bu hafta Trabzon Ortahisar İlçesine bağlı 1-2 ve 3Nolu Erdoğdu mahallelerinin sorunlarını, tarihini, sporcularını mahalle sakinleri ve muhtarlarına sorduk.

Eski bir yerleşim yeri olan Erdoğdu, Ortahisar ilçesinin en büyük mahallelerinden. Kalabalık bir nüfusa ev sahipliği yapan Erdoğdu’nun sorunları da maalesef nüfusu kadar kalabalık. Mahalle sakinleri ve muhtarlarının öncelikli isteği kaldırımların ve yolların kalabalık nüfusa cevap verecek şekilde düzenlenmesi.

Dar sokaklara park edilen araçlara bir de kahvehanelerin kaldırımları kaplayan oturakları eklenince yayalara ne yolda ne de kaldırımda yürüyecek alan kalmıyor. Genel olarak yakındıkları durum ise en çok sporcu yetiştiren bir mahalle olmalarına rağmen sporcularına gereken önemin verilmemesi. İşte 1-2 ve 3Nolu Erdoğdu mahallelerinin bilinmeyenleri:

Yollar Ve Kaldırımlar Düzenlensin!

1 Nolu Erdoğdu Mahalle Muhtarı Sayım Kantarcı: “1 Nolu Erdoğdu mahallesinde kahvehaneler çok fazla bunlar kaldırımları işgal ediyorlar. Vatandaş kaldırımları kullanamıyor. Diğer bir sorunumuz da 3 Mahallenin de ortak pazar yeri var ama pazar yerimiz düzgün değil, ana caddede değil de daha iç kısımda yer almalı. Ana cadde kapanmasın çünkü pazarın kurulduğu gün yollarımız kullanılmaz hale geliyor. Bir de daha modern Pazar yerlerimiz olmalı. 1Nolu Erdoğdu mahallesinde kentsel dönüşüm yok ama kentsel dönüşüm ağında bir an önce dönüşümde gelmeli. Aynı zamanda kapalı caddelerimiz var mesela İsmet paşa caddesi acil bir durumda ambulans veya itfaiye giremiyor bu caddemizin de açılmasını ve dar sokaklarımızın genişletilmesini istiyorum.”

 

Sağlık Merkezi Yapılmalı!

2 Nolu Erdoğdu Muhtarı Ali Dural: “Mahallemizde yollar büyük sıkıntı, kanuni bulvarının geçmesinden dolayı sağlık ocağımız yıkılacak ama yerine yeni sağlık ocağı yapılmayacağı söylendi. Bu durum mahalleliyi fazlasıyla mağdur edecektir. Ayrıca 2Nolu Erdoğdu mahallesinde yıkım kararı çıkan evler harabe halinde bırakıldı oralara tinerciler doluyor ve mahalleliyi rahatsız ediyorlar o binaların hemen yıkılması gerekiyor. Erdoğdu yolu da çok yavaş çalışıyor 5 yıl önce başlanılan yol hala bitmedi. İşe gidiş ve dönüş saatlerinde yoğunluk oluyor o yolunda bir an önce tamamlanması gerek. Yeni binalar yapıldı fakat hala doğalgazın gitmediği yerler var mahalleye bir an önce doğalgaz da gelmeli. Birde 2Nolu Erdoğdu’nun bir camiye ihtiyacı var mahalleli namazlarını kılmak için civar camilere gitmek zorunda kalıyor.”

Sporcularımıza Sahip Çıkılsın!

3Nolu Erdoğdu Mahalle Muhtarı Ergün Memiş: “Erdoğdu yolu geç kaldı. Nedeni de seçimlerden dolayı ödeneklerin çıkmaması. Ancak burada önemli bir sorun var, bu yol Ahi Evran Hastanesi’ne çıkıyor acil bir durum olduğunda ambulanslar sorun yaşıyor. Hastaların hayatı tehlikeye giriyor. Bu yol 4 -5 yıldır bitmiyor. Diğer bir sorunda istimlak edilen evler boşaltılıp harabe şeklinde bırakıldı. Ancak yıkılmadığı için tinerciler tarafından kötü amaçlar tarafından kullanılıyor mahalleli bu evlerin olduğu sokaklardan geçemiyor. İstimlak edilen bu yerler biran önce dönüşüm gelmesini bekliyoruz. En önemli sorunumuz ise 1955’te kurulan Erdoğduspor kulübümüze yeteri kadar önem verilmemesi. Şenol Güneş, Faruk Kanca, Kaptan Kemal, Atay Aktuğ gibi isimlerin yanında 25 tane milli sporcu da yetiştirmiş bir mahallenin Gençlik merkezinin veya bir spor tesisinin olmaması üzücü. Bu sporcularımıza sahip çıkılmıyor. Trabzon kökenli olan sporcularımız hep büyük takımlara verilerek bu takımlarım isimlerini ünlendiriliyor. Bu konuda Trabzonspor’un veya Belediyemizin bir spor kulübü kurup bu sporcularımızı bünyesi altına alması gerekiyor. Bize her yer Trabzon diyorsak bu cümlenin arkasında durmalıyız.”

Altyapıya Önem Verilmiyor!

Muharrem Akbulut: “Erdoğdu mahallesinin en büyük sorunu trafik, otopark ve altyapı hizmetleri. Ayrıca, Pazar yerini biraz yukarıya almamız lazım bunu sürekli dile getiriyoruz ama yine okul yolu üzerine kuruluyor, yol kapanıyor araçlar zaten geçemiyor okul çıkışına denk geldiğinde de yoğun bir kalabalıkla karşılaşıyoruz. Birde mahallemizde yoğun bir şekilde Afgan ve Suriyeli mülteciler var. Sokaklarımızda aynı araba süremez olduk. Arabaların önlerine atlıyorlar bu konuda önlem alınmalı. Ayrıca gençlerimizde takipsiz bir halde, asayiş yok, uyuşturucu yoğunluğu var. Okullarla alakalı bir çalışma yapılmalı.”

Kimse İlgilenmiyor!

Necmettin Turan: “Çok sorunlarımız var. En başta asayiş yok eskiden karakolumuz vardı onu da kaldırdılar. Belediyenin pek ilgilendiği de yok. Mesela ben esnafım ve arabalar gelip gelişigüzel kapımın önüne park edebiliyorlar. Otopark sıkıntısı var. Kahvehaneler kafalarına göre kaldırımları işgal edebiliyorlar. Vatandaş kaldırımları kullanamıyor.”

Akşamları Yolları Kullanamıyoruz!

Kemal Solak: “Mahallemizde sıkıntı çok, temizlik sorunu var, çevremiz çok pis, özellikle çocuk parkları temizlenmiyor. Sonra yollarımız bozuk, en önemlisi de sokak lambalarımız sorunlu günlerce yanmadığı oluyor yetkilileri aramamıza rağmen bir sonuç alamıyoruz. Akşamları yolları kullanamıyoruz.”

Dönüşüm Gelmeli!

Refik Kolçak: “Mahallemizin çocuk parkına ihtiyacı var. Çocukların oyun oynayabileceği bir alan yok. Ama ondan önce dönüşüm gelmeli doğalgazı konuşuyoruz ama binalar eski, havalandırmaları dahi yok doğalgazın bu binalara döşenmesi çok zor. Bu yüzden bir an önce mahallemize dönüşüm gelmeli.”

Asayiş Yok!

Nurettin Bulut: “Yollarımız dar araçlar geçmekte zorlanıyor. Hele ki bir hastamız olsa ambulasn sokağa giremiyor. Yıkılacak sokaklarımız var hepsini yetkililere bildirdik ama ilgilenen olmadı. Ayrıca mahallemizde asayiş yok, denetleme yapılmıyor. Boşaltılan evler yıkılmadığı için tinerciler gelip kalıyor. Eskiden mahallemizde emniyet vardı onu da kaldırdılar. Artık uyuşturucu satıcıları mahallede gezer oldu. Asayişin sağlanması için yeni bir polis merkezi açılmalı.”

Çocuk Parkı Yapılmalı!

Ali Değermenci: “Mahallemizin en büyük sorunu park. Öncelikle bir çocuk parkına ve araç parkına ihtiyacımız var. Çocuklarımızın oyun oynayacak alanı yok. Sokakları araçlar kapladığı için dışarı çıkamaz oldular. Tabi ki kaldırım, yol gibi yapılması gereken işler var ama ondan önce doğalgaz gelmeli. Buraya doğalgaz gelmeden belediye girmiyor. Yollar zaten kırılacağı için tekrar yapılmıyor. Şuanda yapılacak olan ilk şey doğalgazı getirmektir. Önce altyapı düzeltilmeli sobra bu saydıklarım yapılır.”

Erdoğdu Mahallesinin tarihi değerleri: Trabzon ortahisar ilçesi Erdoğdu mahallesinin tarihi değerleri, Erdoğdu Bey Camii ve tarihi Askeriye Hamamı. Erdoğdu Bey camii: Vali Erdoğdu Bey tarafından 1577 tarihinde yaptırılmıştır. İsmini de Erdoğdu Bey’den almakta günümüze kadar birçok kez restore edilen cami en kapsamlı onarımı 19. Yüzyılda yapılmış. Şuan da mahalle camisinin yetersiz olduğu durumlarda vatandaşın hizmetine açılıyor ve bir kısmı da hanımlar için kuran kursu olarak kullanılıyor.

Askeriye hamamı: Erdoğdu mahallesinin içerisinde ki kışlada bulunan askeriye hamamının tarihi çok eskilere dayanmakta. Eskiden askerlerinde kullandığı bilinen hamam günümüzde tarihi bir yapı olarak Trabzon Erdoğdu Askeriye kışlası içerisinde varlığını sürdürmekte.

Etiketler:
Eklenmiş yorum bulunmamaktadır.
Ad Soyad:
E-posta:
Yorumunuz:
 
E-Posta adresimi gizle
 
söz muhtarlar da
son nokta gaztesi manşetinde muhtarlarımız vardı
mahhallerimiz konuşuyor
Taka gazetesi olarak bu hafta Trabzon Ortahisar İlçesine bağlı 1-2 ve 3Nolu Erdoğdu mahalleler
Başkan Genç: "Ortahisar'ı Muhtarlarımızla Birlikte Yönetiyoruz"
    Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Ortahisar'da görev yapan muhtarlarla
YOMRA İLÇESİ TOPLANTIMIZ
/www.61saat.com/bolgesel/akturkten-sagirogluna-buyuk-ovgu-
Aktürk'ten Sağıroğlu'na büyük övgü Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk’t
Trabzon Muhtarlar Federasyonu Aylık İştişare Toplantısını Yomrada Gerçekleştirdi
iha.com.tr  » Yerel Haberler  » Trabzon  » Trabzon Muhtarlar Federasyonu Aylık İş
Trabzon Muhtarlar Federasyonu Aylık İştişare Toplantısını Yomrada Gerçekleştirdi
iha.com.tr  » Yerel Haberler  » Trabzon  » Trabzon Muhtarlar Federasyonu Aylık İş
Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk’ten Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’na övgü dolu sözler…
      Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk
Adres
: Gülbaharhatun mah.mumcular sok.No:33/B Ezine apt.
Telefon
: 0462-541 41 41
Faks
: 0462-541 41 41
GSM
: Başkan-0532 411 19 97