BASINDA BİZ
Başkan Genç: "Ortahisar'ı Muhtarlarımızla Birlikte Yönetiyoruz"
4 Ocak 2016

 

 

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Ortahisar'da görev yapan muhtarlarla İkram Sofrası'nda bir toplantı gerçekleştirdi.

 

Toplantıya Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Selami Durmuş, Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk ile 83 mahalle muhtarı katıldı.

21 AYDA 21 YILLIK HİZMET

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Selami Durmuş Ortahisar Belediyesi'nin 21 ayda 21 yıllık hizmet yaptığına dikkat çekerek, muhtarlık binası olmayan muhtarlara bina yapımında ve bilgisayar gibi gerekli araç ve gereçlerin sağlanmasında Başkan Genç'in çok büyük desteklerini gördüklerini söyledi. Bu desteklerinden dolayı Başkan Genç'e teşekkür eden Durmuş, "Bizim kırsaldaki yani köyden mahalle olan yerlerdeki sorunlarımız arışı. Bunların bir plan ve proje dahilinde ele alınarak yapılmasını istiyoruz. Sayın Başkanımızın bu alanlarda altyapı öncelikli olarak bir plan dahilinde buralara el atmasını istiyoruz. Ben bu toplantıdan dolayı Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum." sözlerine yer verdi.

 

HEPİMİZ ORTAHİSAR'IN İÇİN ÇALIŞMALIYIZ

Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk ise Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'in bütün mahallerin her türlü sorunlarıyla çok yakından ilgilendiğine vurgu yaparak şu ifadelere yer verdi: "Geçen 21 aylık süreçte Ortahisar Belediyemiz güzel hizmetler üretti ve her yere ulaşmaya gayret etti. Sadece bizlerin tespiti şudur oda orantısız hizmet. Eğer bu orantısız hizmete bir düzen getirilirse daha ileriye gidileceğinden şüphem yoktur. Biz muhtarlar olarak durduğumuz yeri çok iyi bileceğiz. Benim mahallem demeyeceğiz. Biz, Ortahisarız diyeceğiz. Ortahisar'da kenetleneceğiz. Ortahisar için birlikte mücadele edeceğiz. Biz arkadaşlar 21 aydır bir Ortahisar Ziraat Odası'nı kurduramadık. Biz bu kadar aciz miyiz. Ortahisar Belediye Başkanımız hem sistemini kurdu hem şantiyesini kurdu, hem bütün köylere hizmet götürecek. Ama Ortahisar'da bulunan çiftçimiz gidip Akçaabat'ta fatura kesecek. Bir kürek asfalt, bir kürek beton uykusundan uyanacağız. Ortahisar'da önce değerlerimize sahip çıkacağız. Neden biz hala bir ziraat odamızı becerip de kuramadık. Ne istiyoruz, nerde duruyoruz çok iyi bileceğiz arkadaşlar. Trabzon Türkiye'nin çimentosudur. Ortahisar'da Trabzon'un çimentosudur. Bizler bu bilinçle hareket edeceğiz. Başkanımıza da bizi dinlediği için, görüş alışverişinde bulunduğu için çok teşekkür ediyorum."

 

ALTYAPI ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERDİK

Sözlerine Ortahisar Belediyesi'nin yapmış olduğu altyapı çalışmalarıyla başlayan Başkan Genç en önemli hedefinin Ortahisar'da altyapı çalışmalarını görev süresi sona ermeden tamamlamak olduğunu söyledi. Özellikle kırsal mahallelerdeki altyapı çalışmalarını tamamlamak için gayret sarf ettiklerini belirten Başkan Genç, "Göreve geldiğimiz yıldan itibaren vazifemizi muhtarlarımızla birlikte icra etmeye devam ediyoruz. Bir taraftan kurumsallaşırken diğer taraftan asla hizmette kesintiye mahal vermemeye gayret ediyoruz. Ben öncelikle altyapı hizmetlerimizden bahsetmek istiyorum.  İlçemizde 2900'ye yakın bir yol yağı var. Göreve gelir gelmez altyapıyı düzeltmek için ciddi bir makine alımı yaptık. Bunun gereği olarak da 11 milyon 905 TL'lik yatırım yaptık. Bununla beraber asfalt tesisimizin bulunduğu alanda hem beton santralimizi hem de konkasör tesisimizi kurduk ki yollarımızı standart bir hale getirelim. Bu bizim bir sözümüzdü. Büyük bir ilçeyiz ama hala altyapımız tamamlanmadığı için en önemli hedefimiz, yollarımızı üst kotlarda beton, alt kotlarda asfalt olmak üzere toplamda 2900 km olan yol ağımızı standartlara uygun hale getirmektir. Geçtiğimiz yıl itibarıyla 97 bin ton asfalt ürettik ve serdik. Bu ciddi bir rakamdır. 19 bin m3 de beton ürettik ve bunu da yol yapımında kullandık. Ben 2015 yılında yaptıklarımızla beraber, yapamadıklarımızı da ve 2016 yılının önceliklerini sizlerden talep ediyorum. Sizlerden alacağımız bu bilgilerle beraber biz Fen İşleri Müdürlüğümüzde 2016 yılının planlamasını yapacağız. Ama kırsalda kalan mahallelerimizin %80 itibarıyla yolları standartlara uygun değil. Bu nedenle bu yerlere öncelik vereceğiz." dedi.

TEMİZ HAVA İÇİN DOĞALGAZ

"Bizim temel hedeflerimizden biri en temiz havada vatandaşlarımızı yaşatabilmektir" diyen Başkan Genç, "Bu nedenle gerek Ortahisar Belediyesi olarak gerekse Büyükşehir Belediyesi olarak doğalgaz çalışmalarını yakından takip ediyoruz. İnşallah merkez mahallerimizde 2016-2017 yıllarında bizim de desteklerimizle doğalgaz işini bitirmiş olacağız. Bu hava ne Trabzon'a ne de Ortahisar'a yakışmıyor. Bunu da süratle tamamlamamız lazım." diye konuştu.

 

PELİTLİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi'nin bütün çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Başkan Genç, "132 binamızın 128 tanesi yıkıldı. 4 adet binamız arsa karşılığında parsel alacağı için onlarla ilgili hukuki süreci tamamladık. TOKİ Başkanımızın da desteğiyle bu vizyon projemizi ihale aşamasına taşıyabildik. Yeni yılla birlikte buranın ihalesini yapıp inşallah burayı çok güzel bir hale getireceğiz. Buranın güneyindeki 301 konutluk projemizi de ihale aşamasına getirdik, en kısa zamanda bu projemizi de hayata geçireceğiz." diye konuştu.

BEŞİRLİ BİTKİ MÜZESİ

Beşirli'de, Karayolları 10.Bölge Müdürlüğü ile yapılan protokolle sahil tanjant köprüsü altında bulunan arazinin Bitki Müzesi yapılmak üzere Ortahisar Belediyesi'ne tahsis edildiğini belirten Başkan Genç, "Karayolları, 12.182 m² alanı belirtilen şartlar dahilinde Belediyemiz tarafından kullanılmasına izin vermiştir. Proje içinde; Yöreye uygun ekolojik su, çok amaçlı kent çayırı, dinlenme birimleri, açık hava sineması, oturma basamakları, ahşap yürüyüş yolları, ağaç üstü yürüyüş yolları ve çocuk oyun alanlarından oluşmaktadır. Proje DOKA’nın 2015 yılı Tarihi, Kültürel ve Doğal Değerlerin Korunması ve Geliştirilmesi programına yazılmıştır. Destek % 75 DOKA % 25 İdare şeklindedir. Yöre florasını kente taşıyacak olan proje alanında tek olma özelliğine sahip olması nedeniyle proje değerlendiricileri tarafından olumlu bulunmuş, onaylardan sonra mali kaynağın aktarılacağı bildirilmiştir." şeklinde konuştu.

KEMERALTI SOKAK SAĞLIKLAŞTIRILMASI PROJESİ

Konuşmasında Kemeraltı Sokak Sağlamlaştırma Projesi'nin Ortahisar'ın turizm potansiyelinin artırılması açısından önemli olduğuna değinen Başkan Genç bu projeyle ilgili şunları aktardı: "Trabzon’un ilk ticaret alanlarından olan Kemeraltı’nın tarihi misyonuna uygun olarak canlandırılabilmesi için yeni bir planlamaya gidildi. Pilot uygulama Alacahan Sokak ile Semerciler Yokuşu arasındaki kısım olup, projesi tamamlandı. Bölge esnafının da görüşü alınarak hazırlanan projenin Trabzon Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'nun da onayı alındı. Bundan sonra alanın peyzaj düzenlemesine geçeceğiz. Buradaki temel hedef Tarihi Kemeraltı’nın  turizm ve ticaret potansiyelinin artırılmasıdır. Proje paydaşlarımız Kemeraltı esnafı ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’dır."

TARİHİ İPEK YOLU CANLANDIRMA PROJESİ

Ortahisar'da Aygören Vadisi'ni kapsayan, doğal ortama zarar vermeyen Tarihi İpek Yolu Canlandırma Projesi'nin hayata geçirilmesi için fizibilite çalışmaları tamamlandığını belirten Başkan Genç bu projeyle ilgili şunları aktardı: "Proje bölgenin ve Ülkemizin turizmine katkı sağlayacak nitelikte olup, DOKAP eylem planına uygundur ve yapılması planlanan çalışma üst plan kararlarıyla da örtüşür niteliktedir. Proje üst ölçekte Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanına getirildi ve kentin gelişimi için önemli bir proje olarak görüldüğü, bu yüzden projeye katılabileceklerini bildirdiler.  Proje Belediyemiz Meclisinde görüşülerek 05.11.2015 tarih ve 153 sayılı kararıyla onaylanmıştır. Proje alanının tahsisinde; Mera alanı için Trabzon Valiliği ve Trabzon Tarım İl Müdürlüğü, Orman arazisinde ise Orman Bölge Müdürlüğüne yapılacak başvurularda yardımcı olunması beklenmektedir."

AKVARYUM ORTAHİSAR

Zağnos ve Tabakhane Vadilerini yeraltından bir tünelle birbirine bağlanacağı Akvaryum Ortahisar Projesi'ne de değinen Başkan Genç sözlerini şöyle sürdürdü: "Zağnos ve Tabakhane vadilerini birleştirmeyi amaçlayan 180m uzunluğunda 8.5m açıklığında bir “Tünel Akvaryum” projesi planlandı. Proje kapsamında Zağnos Vadisi'nde yapılan peyzaj düzenlemesiyle ve Tabakhane Vadisi'nde yapılacak olan peyzaj projesinin bütünlük sağlaması açısından TOKİ ile mutabakat sağladık. Tarihi değerlerimizi de koruyarak bu projeyi de hayata geçireceğiz."

PARK ÇALIŞMALARI

Konuşmasının son bölümünde daha yeşil bir Ortahisar için her mahalleye bir park projesi kapsamında Aydınlıkevler, Çukurçayır, Pelitli ve Kanuni mahallelerine 4 adet park yapılacağını kaydeden Başkan Genç, "Bu park yapımı için proje çalışmaları başlatılmış olup, 4 park için 2015 yılı içinde yapım ihalelerinin sonuçlandırılması planlıyoruz. Bu bağlamda park yapımı için uygun alanlar belirleyip projelendirme ve uygulama çalışmalarımıza devam edeceğiz." diyerek sözlerini tamamladı. 

Etiketler:
Eklenmiş yorum bulunmamaktadır.
Ad Soyad:
E-posta:
Yorumunuz:
 
E-Posta adresimi gizle
 
söz muhtarlar da
son nokta gaztesi manşetinde muhtarlarımız vardı
mahhallerimiz konuşuyor
Taka gazetesi olarak bu hafta Trabzon Ortahisar İlçesine bağlı 1-2 ve 3Nolu Erdoğdu mahalleler
Başkan Genç: "Ortahisar'ı Muhtarlarımızla Birlikte Yönetiyoruz"
    Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Ortahisar'da görev yapan muhtarlarla
YOMRA İLÇESİ TOPLANTIMIZ
/www.61saat.com/bolgesel/akturkten-sagirogluna-buyuk-ovgu-
Aktürk'ten Sağıroğlu'na büyük övgü Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk’t
Trabzon Muhtarlar Federasyonu Aylık İştişare Toplantısını Yomrada Gerçekleştirdi
iha.com.tr  » Yerel Haberler  » Trabzon  » Trabzon Muhtarlar Federasyonu Aylık İş
Trabzon Muhtarlar Federasyonu Aylık İştişare Toplantısını Yomrada Gerçekleştirdi
iha.com.tr  » Yerel Haberler  » Trabzon  » Trabzon Muhtarlar Federasyonu Aylık İş
Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk’ten Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’na övgü dolu sözler…
      Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk
Adres
: Gülbaharhatun mah.mumcular sok.No:33/B Ezine apt.
Telefon
: 0462-541 41 41
Faks
: 0462-541 41 41
GSM
: Başkan-0532 411 19 97