HABERLER
TRABZON BÜYÜKŞEHİR KENT KONSEYİ MUHTARLAR MECLİSİ YÜRÜTME KURULU SEÇİMİ YAPILDI
23 Ocak 2016
 
 

"TRABZON BÜYÜKŞEHİR KENT KONSEYİ 
MUHTARLAR MECLİSİ YÜRÜTME KURULU SEÇİMİ YAPILDI

Trabzonda kent konseyi Muhtarlar meclis konseyi seçimleri gercekleşti.
Divan başkanlığını Trabzon Kent konseyi başkanı Mustafa yaylalının yaptığı Trabzon kent konseyi muhtarlar meclisi seçimi toplantısna Türkiye muhtralar konfederasyonu 2. başkanı ve Trabzon muhtarlar federasyonu başkanı Bekir Aktürk, kent konseyi eğitim komisyonu başkanı eğitim birsen başkanı Çoşkun dilber, Ortahisar muhtarlar derneği başkanı Selami durmuş, kent konseyi genel sekreteri ali ayvazoğlu, ve çok kalabalık ilçe ve ortahisar mahhale muhtarları katıldı. Basın mensuplarıda toplantıya katıldı.

Tüm ilçe ve ortahisar mahalle muhtar üyelerin katıldığı seçimlerde Türkiyede ilk kez proje olarak ortaya konan ancak İzmir Konak belediyesinden sonra 2. olarak uygulamaya geçecek olan Meclis te Muhittin eyüpoğlu ve 18 muhtar üye ile Muhtralar temsil edilecek.Trabzon Kent konseyi bünyesinde Trabzon da ilk kez uygulamaya konulan Kent konseyi Muhtarlar meclis seçimleri Trabzon Hamamizade Kültür merkezinde yapılan seçimler ile meclis başkanlığı sahibin,i buldu. Trabzonu 18 ilçe deki muhtar üyesi ile Trabzon kent konseyinde meclisinde 1 Nolu beşirli mahhalesi muhtarı Muhitin eyüpoğlu seçildi. Toplam 0yun 69 tanesi alan eyüplu diğer aday olan Sürmene kahraman mahhalesi muhtarı 21 oy alabildi.
"TRABZON BÜYÜKŞEHİR KENT KONSEYİ 
MUHTARLAR MECLİSİ YÜRÜTME KURULU LİSTESİ"

MECLİS BAŞKANI MUHİTTİN EYÜPOĞLU

İLÇE ASIL ÜYE YEDEK ÜYE

1 AKÇAABAT BEYTULLAH ALTUN ÖMER HOTOMAN 
2 ARAKLI MEHMET KAYA HÜSEYİN ŞAHİNTÜRK 
3 ARSİN AYHAN KALKAN RAİF GÜRSOY 
4 BEŞİKDÜZÜ MUSTAFA KILIÇ METİN SARIGAN 
5 ÇARŞIBAŞI DAVUT İŞÇİ HÜSEYİN EMİR 
6 ÇAYKARA DAVUT İŞÇİ HÜSEYİN EMİR 
7 DERNEKPAZARI NAMIK KEMAL DİZDAR RASİM TÜRK 
8 DÜZKÖY İBRAHİM AYDOĞAN HASAN ALTUNTAŞ 
9 HAYRAT TURGUT MOLLAHUSEYİNOĞLU REŞAT YILMAZTÜRK 
10 KÖPRÜBAŞI ZEYNEP AYAR MUSTAFA AKBULUT 
11 MAÇKA NECİP KAHRAMAN TEMEL AYDIN 
12 OF İSMAİL DURAN SALİH AYAZOĞLU 
13 ORTAHİSAR ADİL ALEMDAĞ REFİK GÜNAYDIN 
14 SÜRMENE SÜLEYMEN KARALİ HAKKI TUNCER 
15 ŞALPAZARI MUHAMMET DEMİRTURK HAMİT MADEN 
16 TONYA CEMİL YILMAZ SELVET GÜNAYDIN 
17 VAKFIKEBİR ALİİHSAN ÇAVDAR METİN SAĞLAM 
18 YOMRA GÖKHAN GENÇTÜRK HASAN BOZ seçildi.

TRABZON KENT KONSEYİ BAŞKANI MUSTAFA YAYLALI "TÜRKİYEDE İLK KEZ TRABZONDA BAŞARDIK
Kent için ortak akıl oluşturmaya çalışan bir kurum. Muhtarlık günümüzde devletin en üst temsilinin yereldeki temsilcidir. Kent konseyinde Trabzon olarak ilk kez proje olarak ortaya koyduk. Türkiyede ikinci, kent konseyinde hayata geçiren il olduk. Sizleri yereli en iyi okuyan mahhaleye kente ülkeye sahip çıkan mihenk taşı olarak görmekteyiz dedi.

,
,
Trabzon Kent konseyi Türkiyede belkide ilk kez Trabzonda ortaya koyduğu kent konseylerinde muhtar meclisi ilk kez hayata geçirildi. Trabzonda muhtarları bir araya getiren meclis seçimletri,nde Muhittin eypoğlu 69 oy alarak Trabzon kent konseyinin yeni muhtar meclis başkanı oldu. Kent konseyi seçimlerinde Trabzon muhtarlar federasyonu başkanı Bekir Aktürkü konuşması gündeme damga vurdu. Konuşmasında Muhtarlık camiasında 2005 yılında dernek olarak başladık. Trabzon adına konfederasyonda görev aldık. 2016 yılında Trabzonun dernek olarak değilde Trabzon muhtarlar federasyonunu kurduk. Herkesi kucaklayan bir çalışma. Trabzon muhtarlar federasyonunda Trabzon yoksa bir sorun var Trabzon varsa bir sorun yok diyorlar. Trabzon muhtarlar federasyonu üyelerinin 81 villayette irtaibat kurabileceğiniz bir aile olduk. Türkiyenimn en büyük ve en hızlşı çalışabilecek siviltoplum örgütü olduk. Hiç kimsenin haddine değildir muhtarı yargılamak. Muhtar demokrasinin temel taşıdır. mahallenin babasıdır. mahalenin namus bekçidir.Muhtar halkı kendisidir. Cumhurun kendisidir. Halkı bizi seçmise bize saygı duymak zorundadır. Biz eleştiye açığız. Ama bir eleştiye Yapıcı eleştiriye açığız.. Türkiyede kaçak çalışana tek kamu görevlisi muhtardır. Neden bizim maaşımız yok. Bize ödenek olduğu için kanun maş yatırmaya engel. Bize ödenek var. Türkiyede kanunda muhtar 4 yılda bir seçilir di,yorlar. ama biz 5 yılda bir seçiliyoruz. Yani 1 yılda kaçak çalışıyoruzTrabzon Muhtarlarfederasyonu muhtarlardan millletvekili çıksın dedik. Türkiyenin huzuru varsa bu mahhalelerden başlar ve memlekete yayılır.Muhtarlar bu toplumun temel direğidir. toplumun degeridir. Türkiyede iki mührü var. biri . Bir atasözü vardır. ahmak olana kadar çakmak olun. Muhtralar çakmaktır.Cumhur vekilinin mührü diğeri mührüdür. Bizim muhrtara camiasının hepsi çakmaktır. ahmak bir muhtarım yoktur. Muhtralarımızda kent konseyini temsil edi,lmesi gerekirdi.

KENT KONSEYİNE SEÇİLEN EYÜPOĞLU MANALI KONUŞTU
Trabzon kent konseyi meclisine seçilen Muhittin eyüpoğlu Herkesi kutluyorum. Trabzon ilçeleri ve Türkiye cumhuriyeti, Toprakları bizim için kutsaldır. Bizim bundan sonraki çalışmalarda çıtayı yükseltmek gerekir buna çalışacağız dedi.

https://youtu.be/vsgsnIyVV0g

 
Etiketler:
Eklenmiş yorum bulunmamaktadır.
Ad Soyad:
E-posta:
Yorumunuz:
 
E-Posta adresimi gizle
 
GENÇ BAŞKAN'DAN ORTAHİSAR MUHTARLARIMIZLA YEMEK PROGRAMI
ULAŞTIRMA BAKANIMIZIN BÜYÜK TRABZON TOPLANTISI
ORTAHİSAR MUHTARLARIMIZDAN BAŞKANA HEDİYE
TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AHMET METİN GENÇ'İN FEDERASYONUMUZA ZİYARETİ
MUHTARLARIMIZLA YENİ YÜZYILA ADIM ADIM
BEŞİKDÜZÜ İSTİŞARE TOPLANTISI
ARSİN İLÇESİ İSTİŞARE TOPLANTISI
     FEDERASYONUMUZUN EN SON YAPTIĞI TOPLANTIDA ALDIĞI KARARLA  İLÇELERİMİZDE YAPACAĞIMI
FEDERASYONDA İLÇELERLE İSTİŞARE
                  18 İLÇEMİZ KAPSAMINDA, İLÇE DERNEK BAŞKANLARIMIZIN KATILIMI İLE
ULAŞTIRMA BAKANIMIZ İFTAR PROGRAMINDA MUHTARLARLA BULUŞTU
    ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANIMIZ AYRICA AK PARTİ MİLLET VEKİLİ ADAYI SAYIN ADİL KARAİSMA
ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANIMIZLA 8. İFTAR BULUŞMASI
Adres
: Gülbaharhatun mah.mumcular sok.No:33/B Ezine apt.
Telefon
: 0462-541 41 41
Faks
: 0462-541 41 41
GSM
: Başkan-0532 411 19 97