HABERLER
Güney Kore, Trabzon’daki Kore gazilerine teşekkür etti
18 Aralık 2015

 

 

 

 

 

Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen programda Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Türk Kore Gazileri Anma Topluluğu Genel Sekreteri Chan Berk, Sejong Enstitüsü Öğretim görevlileri Bongchun Song, Deburah Lee ve Donghum Kım, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu, Ortahisar Belediyesi Başkanvekili Selahattin Çebi, Trabzon Muhtarlar Federasyonu  genel  sekreteri Turgut Alemdar, Kore Gazileri ve vatandaşlar hazır bulundu.

Programın açılışında katılımcılara seslenen Sejong Enstitüsü Yöneticisi, Öğretim Görevlisi Donghum Kım, Trabzonspor’un eski oyuncusu Lee Eul-Yong’un Türkiye’deki ilk Koreli futbolcu olduğunu, Şenol Güneş’in de Kore’nin Seul takımını çalıştırdığını hatırlatırken, “Bu nedenlerle Koreliler Trabzon’u çok iyi biliyorlar. Trabzon’da Kore günleri yaptığımız için mutluyuz. Kore Savaşı’na katılan çok Sayın Kore gazileri şerefine etkinlik yaptığımız için daha derin bir anlamı var. Kore Gazileri’ne bu etkinliğe katıldıkları için çok teşekkür ediyoruz. Türkiye ve Güney Kore kardeş ülkelerdir” diye konuştu. 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Seyyah Sağıroğlu konuşmasında Kore gazilerinin yaşadıklarına dikkat çekerken Ortahisar Belediye Başkanvekili Selahattin Çebi de, Türkiye’nin 1950 yılında Kore’ye asker göndermesinin önemine değindi. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi genel Sekreteri Davut Çakır ise, “Bizim ceddimiz dünyada adaletin hâkim olması için yaşamıştır. Bizim atalarımız tarihten beri her zaman güçlünün değil, mağdurun ve mazlumun yanında yer almıştır” şeklinde konuştu. 

Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara da konuşmasında Güney Kore’nin bugün geldiği noktaya dikkat çekerken, “Kore bizim tarihimizde önemli bir sayfa teşkil eder. Gençlerin de burada çıkaracağı çok önemli sonuçlar var. Biz doğru olanı yaptık orada bir vatan savunmasına yardımcı olduk. Bugün Güney Kore devasa bir ekonomi oldu” ifadelerini kullandı. 

Türk Kore Gazileri Anma Topluluğu Genel Sekreteri Chan Berk programda Trabzon’daki Kore gazilerini kürsüye çıkartarak onlara teşekkür etti. Kore gazileri de burada görüşlerini tek tek ifade ederken, özellikle Kore halkının o yıllarda yaşadıklarına dikkat çekti. Trabzonlu Kore gaziler kendilerine yöneltilen sorulara içten yanıtlar verdi.

 

 
Etiketler:
Eklenmiş yorum bulunmamaktadır.
Ad Soyad:
E-posta:
Yorumunuz:
 
E-Posta adresimi gizle
 
GENÇ BAŞKAN'DAN ORTAHİSAR MUHTARLARIMIZLA YEMEK PROGRAMI
ULAŞTIRMA BAKANIMIZIN BÜYÜK TRABZON TOPLANTISI
ORTAHİSAR MUHTARLARIMIZDAN BAŞKANA HEDİYE
TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AHMET METİN GENÇ'İN FEDERASYONUMUZA ZİYARETİ
MUHTARLARIMIZLA YENİ YÜZYILA ADIM ADIM
BEŞİKDÜZÜ İSTİŞARE TOPLANTISI
ARSİN İLÇESİ İSTİŞARE TOPLANTISI
     FEDERASYONUMUZUN EN SON YAPTIĞI TOPLANTIDA ALDIĞI KARARLA  İLÇELERİMİZDE YAPACAĞIMI
FEDERASYONDA İLÇELERLE İSTİŞARE
                  18 İLÇEMİZ KAPSAMINDA, İLÇE DERNEK BAŞKANLARIMIZIN KATILIMI İLE
ULAŞTIRMA BAKANIMIZ İFTAR PROGRAMINDA MUHTARLARLA BULUŞTU
    ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANIMIZ AYRICA AK PARTİ MİLLET VEKİLİ ADAYI SAYIN ADİL KARAİSMA
ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANIMIZLA 8. İFTAR BULUŞMASI
Adres
: Gülbaharhatun mah.mumcular sok.No:33/B Ezine apt.
Telefon
: 0462-541 41 41
Faks
: 0462-541 41 41
GSM
: Başkan-0532 411 19 97